Proteinové buchty s arašídovým krémem a džemem

35AF039A-5C2D-430B-9BD4-D7631BB8C0A1

Na těsto budeme potřebovat:

• 480g hladké špaldové mouky
• 20g proteinu - příchuť vanilka
• 2 žloutky
• 250 ml vlažného mléka
• 100g změklého másla
• 1 kůra z citrónu
• 100g erythritolu nebo jiného sladidla (já dala 70g erythritolu a pár kapek karamelových flavdrops)
• 1 lžička rumu(nemusí být)
• 1/2 sáčku sušeného droždí
• 1 lžička třtinového cukru
• špetka soli



Náplň: Arašídový krém s jahodovým džemem

POSTUP:

Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek cca 15minut.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, erythritol, sůl, rum, změklé máslo a kůru z citrónu. Vlejeme do mísy vzešlý kvásek a uhněteme v celistvé těsto. Těsto hněteme klidně i 15minut. Zpracované těsto vložíme mísy a dáme kynout na teplé místo alespoň 1.5 hodiny.
Z vykynutého těsta tvoříme čtverečky a naplníme. Dáme do vyhřáte trouby na 180 stupňů péct alespoň 30 minut.

Dobrou chuť