Koláč Kakao a Pistácie

000020-02

Ingredience:


Kefírové mléko (160 ml)
Žloutky (2 ks)
Rozpuštěný kokosový olej (25 g)
Kakaový prášek (25 g)
Čokoládové PB2 (20 g)
Proteinový prášek (30 g)
Karamelové Flavdrops
Bílky (2 ks)
Ovesná mouka (70 g)
Kukuřičná polenta (70 g)
Kypřící prášek (1 lžička)

Postup:


1. Na těsto si metlou smícháme 160 ml kefírového mléka spolu se žloutky, rozpuštěného kokosového oleje, kakaového prášku, čokoládového PB2, proteinového prášku (můžete vyzkoušet příchuť slaného karamelu) a karamelové flavdrops.
2. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Dále přidáme ovesnou mouku, kukuřičnou polentu a lžičku kypřícího prášku. 
3. Těsto přelijeme do připravené koláčové formy, zasypeme nasekanými pistáciemi a pečeme na 170ᵒC cca 30 minut. Dobrou chuť!

Autor receptu: barunac