Mrkvový koláč

000053-02

Ingredience:


120g tvarohu

20g ořechového krému s bílou čokoládou
120g mrkve
Flavdrops
2 lžíce jablečného pyré
2 lžíce mléka
lžíci perníkového koření
lžíci kakaa
lžíci sypkého sladidla
70g kukuřičné polenty
70g hladké špaldové mouky
lžíci flavdrops
80g cream cheese
vlašské ořechy

Postup:


1. Na těsto si nejprve smícháme 120g tvarohu v papírovém obalu, 120g na jemno nastrouhané mrkve, 1 vejce, 2 lžíce jablečného pyré, 2 lžíce mléka, lžíci kakaa, lžíci perníkového koření, lžíci sypkého sladidla a javorové flavdrops.
2. Poté přimícháme 70g kukuřičné polenty, 70g hladké špaldové mouky a lžičku jedlé sody. Vzniklé hustější těsto si přeneseme do dortové formy a dáme péct.
3. Po zchladnutí zdobíme krémem z 80g cream cheese smíchaného s 20g ořechového másla s bílou čokoládou a lžičkou vanilkového sirupu bez cukru.
4. Poté vrch dozdobíme nasekynými vlašskými ořechy a přelijeme rozpuštěnou 70% čokoládu.