Meruňkový koláč

Představení receptů:  

Ingredience:
200g jihočeského zákysu
2 vejce
50g kešu másla
Vanilkové flavdrops
60g mandlového proteinového prášku
60g hladké špaldové mouky
70g ovesné mouky
lžíce prášku do pečiva

Postup:
Na těsto si smícháme 200g jihočeského zákysu se 2 vejci, 50g kešu másla a vanilkovými flavdrops. Poté přimícháme 60g mandlového proteinového prášku, 60g hladké špaldové mouky, 70g ovesné mouky a lžíci prášku do pečiva.

Polovinu připraveného těsta si přelijeme do koláčové formy, do formy naskládáme rovněz pokrájené meruňky, které poté přelijeme zbývajícím těstem. Vrch koláče zasypeme nadrcenými lotus sušenkami a dáme péct.

Pečemi při 190C 30 minut.

Autor receptu: barunac