Meruňkový koláč

Představení receptů:  

 Ingredience:
• Jihočeský zákys (200 g)
• Vejce (2 ks)
• Kešu máslo (50 g)
• Vanilkové flavdrops
• Hladká špaldová mouka (60 g)
• Ovesná mouka (70 g)
• Prášek do pečiva (1 lžička)

Postup:
1. Na těsto si smícháme 200g jihočeského zákysu se 2 vejci, 50g kešu másla a vanilkovými flavdrops. Poté přimícháme 60g mandlového proteinového prášku, 60g hladké špaldové mouky, 70g ovesné mouky a 1 lžičku prášku do pečiva.
2. Polovinu připraveného těsta si přelijeme do koláčové formy, do formy naskládáme nakrájené meruňky, které následně přelijeme zbývajícím těstem. Vrch koláče zasypeme nadrcenými lotosovými sušenkami a dáme péct.
3. Meruňkový koláč pečeme 30 minut na 190ᵒC. Dobrou chuť!

Autor: barunac