Koláč Kakao a Pistácie

Představení receptů:  

Ingredience:
• Kefírové mléko (160 ml)
• Žloutky (2 ks)
• Rozpuštěný kokosový olej (25 g)
• Kakaový prášek (25 g)
• Čokoládové PB2 (20 g)
• Proteinový prášek (30 g)
• Karamelové Flavdrops
• Bílky (2 ks)
• Ovesná mouka (70 g)
• Kukuřičná polenta (70 g)
• Kypřící prášek (1 lžička)

Postup:
1. Na těsto si metlou smícháme 160 ml kefírového mléka spolu se žloutky, rozpuštěného kokosového oleje, kakaového prášku, čokoládového PB2, proteinového prášku (můžete vyzkoušet příchuť slaného karamelu) a karamelové flavdrops.
2. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Dále přidáme ovesnou mouku, kukuřičnou polentu a lžičku kypřícího prášku.
3. Těsto přelijeme do připravené koláčové formy, zasypeme nasekanými pistáciemi a pečeme na 170ᵒC cca 30 minut. Dobrou chuť!

Autor receptu: barunac