Kombinujte nebo vytvářejte z ořechovým másel zdravá jídla.

 

Vzhledem k neutrální, avšak typické chuti lze ořechová másla přidávat do mnohých pokrmů, ve variantách slaných i sladkých. Výborná jsou oříšková másla v kombinaci připravě toustů s pokládanými plátky ovoce, či s marmeládou nebo máslem. Využití naleznete i při pečení slaných či sladkých pochutin nebo jako přísadu do kaší a omáček. Mlsnější si pochutnají i na oříškovém másle přímo ze sklenice.

 

Oříšková másla rozhodně patří do zdravého jídelníčku. Dokáže vám dodat velké množství energie. Z tohoto důvodu však není vhodné jej zařazovat do redukčních diet, zatímco sportovci tuto vlastnost jistě ocení. Pozornost by jste však měli věnovat i obsahujícím alergenům, například arašídy jsou jedním z nejčastějších potravinových alergenů. Pokud trpíte touto alergií, je potřeba se vyhnout i máslu z nich vyrobenému!

Mlsat oříšková másla můžete podle libosti.